Додај свој спин!

Дневникот на една извидничка


Ова е Луна. Нејзината приказна започнува сега, кога на планетата Земја се појавува вирус кој бргу се шири, па таа, а и сите останати деца мора да бидат постојано дома со возрасните, во карантин. Седејќи дома почнува да истражува и открива најразлични авантури и светови…

7+ години
#авантура #истражување #наука #роботи

ПОГЛАВЈА


Поглавје 2: Тестот за извидници

Беше викенд, недела ден за релаксација и одмор. Во неделите никој не стануваше рано. Добро само бебето си стануваше рано, зошто за него секој ден беше ист. Луна само што стана од спиење, и не се чувствуваше баш најдобро…

 

Поглавјето е објавено на 5 јуни 2020 година во 10 часот.
Поглавјето ќе се затвори за изработка на следно поглавје на 15 јуни 2020 година во 23 часот.

Активно поглавје

Поглавје 1: Светот на Луна

Ова е Луна. Нејзината приказна започнува сега, кога на планетата Земја се појавува вирус кој бргу се шири, па таа, а и сите останати деца мора да бидат постојано дома со возрасните, во карантин. Седејќи дома почнува да истражува и открива најразлични авантури и светови…

 

Поглавјето ќе се објави на 22 мај 2020 година во 10 часот.
Поглавјето ќе се затвори за изработка на следно поглавје на 30 мај 2020 година во 23 часот.

Завршено поглавје

ФОРУМ


Сподели мислење за книгата