Додај свој спин!

Библиотека

Викенд на Венера

Александар Прокопиев

Чимп. На што те асоцира? На мајмун. Е па не е. Човек е. Живее неколку години во иднината и работи во интерпланетарната полиција. Решава мистерии насекаде во Вселената. Но, малку е осамен, се додека не се појави Марга...

Објавено поглавје

Сеќавања од Планетата на неродените

Јасмина Кантарџиева

Јас сум Саше. Живеам на Планетата на родените. Имам девет години, четворица пријатели и, до сега, немав тајни, зашто секоја тајна ја споделувам со моите другари. Но, морам да кажам некому. Ќе ви откријам на вам. Вам, кои ве познавам...

Објавено поглавје

Ема од VIIIA

Денис Бојаров

Осмоодделенката Ема поради непријатни ситуации се преместува во училиштето на својот најдобар другар Филип. Колку и да се труди, таа не успева да ги надмине проблемите и ги носи со себе и во новото училиште. Но, вистинскиот проблем доаѓа кога таа се зближува со Филип...

Објавено поглавје

Дневникот на една извидничка

Маја Поповиќ

Ова е Луна. Нејзината приказна започнува сега, кога на планетата Земја се појавува вирус кој бргу се шири, па таа, а и сите останати деца мора да бидат постојано дома со возрасните, во карантин. Седејќи дома почнува да истражува и открива најразлични авантури и светови...

Објавено поглавје