Додај свој спин!

Дозволете

вашата креативност

да ве одведе во

најдалечните

патувања!

Читај и дај свој спин

на приказната!

регистрирај се

Нови Активни поглавја нè очекуваат за

Што е Спинер ?


Спинер е супер-кул нова платформа што ги поврзува авторите и читателите на книги и им овозможува тие заедно да ги создаваат продолженијата на книгите.

ЗА НAC

Како функционира Спинер ?


1. Регистрирај Се

Регистрај се со еден чекор – се што треба е да внесеш мејл, корисничко име и лозинка.

Платформата е направена за сите возрасти, па така, доколку се уште немаш 13 години, потребна е родителот да го направи корисничкото име за тебе со помош на неговиот меил.

2. Добредојде во нашата библиотека

Штом се регистрираш на платформата, добиваш бесплатен пристап во библиотеката на Спинер.

Во неа ќе можеш да ги прегледуваш и читаш изданијата на нашите автори. Додека правиш пауза од читање, во библиотеката ќе може виртуелно да се дружиш и разговараш со авторите и останатите читатели.

3. Гласај и предложувај спинови!

Откако ќе ги прочиташ досега издадените поглавја од приказната, ти добиваш право да предлагаш нови продолженија, да коментираш на другите предлози и да гласаш за тоа во која насока сакаш да се развива приказната во наредното поглавје.

Правилото е едноставно – кој предлог има најмногу гласови, тој предлог станува „спин“ за наредното поглавје!

4. Уживај!

Дозволи твојата креативност да те одведе во најдалечните патувања!

Читај и дади свој спин на приказната!

5. Разговарај со авторите

Има нешто што те интересира за авторот на приказната? Поврзи се со него преку платформата и поставувај ги сите прашања кои те интересираат!